Tandblekning tips!

Vita och vackra tänder är utan tvekan en självförtroendehöjare. Det finns många olika tandblekningsmetoder och vilken som är bäst beror på dina förutsättningar. Vi kommer att lista våra bästa tips i samband med en tandblekning, detta så att du gör smarta val!

Tips tandblekning
1. För att veta att du inte skadar dina tänder är det viktigt att du går till din tandhygienist och gör en undersökning. Är dina tänder skadade kan en tandblekning skada dina tänder och leda till ilningar och obehag.

2. Det finns möjlighet till att bleka både hemma och på klinik. Vilket du än väljer rekommenderar vi att valet görs i samråd med din tandläkare, detta då vissa former av hemmablekningar är alldeles för starka. Din tandläkare kan även hjälpa dig att se till att du får en så snabb, effektiv och skonsam tandblekning som möjligt.

3. Det är olika hur lång tid en tandblekning håller, detta beror på många olika saker, men vad du kan göra för att påverka hur länge dina tänder håller sig vackra och vita är att se över vad du äter, dricker samt dina övriga levnadsvanor. Du vet säkert att tobak, kaffe och vin är produkter som missfärgar tänderna, men visste du att curry, gurkmeja, blåbär och lakrits också missfärgar tänderna?

4. Olika tandblekningsmetoder har olika hållbarhet. Vissa av dem håller i många år och andra kortare. Därför rekommenderar vi återigen att du väljer metod i samråd med din tandläkare, detta för att din tandblekning ska hålla så länge som möjligt och fortfarande vara skonsamt för emalj och tandkött.

5. En tandblekning underhålls bäst med smarta matval och en god munhygien. Du har hört det tusen gånger, men var noggrann med tandborstningen och se till att komplettera med tandtråd och munskölj. Be din tandläkare att hjälpa dig välja produkter som passar för dina behov.

Vi välkomnar dig i Enköping med omnejd för att få rådgivning kring tandblekning men också att få hjälp att utföra den. Enklast når du oss per telefon 0171 – 39105 men du kan även boka tid direkt. Använd kontaktformuläret och ange vad du vill ha hjälp med så återkopplar vi till dig så fort vi kan.